Tøying for bedre løping: Hvorfor dynamisk bevegelighet bør være en del av din løpetreningen

Enkle øvelser som alle bør gjøre hver uke. Se video lenger ned i saken.

Ønsker du å lære mer om løping? Da kan du bli med oss i Løpekurs.no på kurs eller trening på Voldsløkka idrettspark i Oslo. Les mer om påmelding her.

Nå kan du melde deg på løpekurs i Oslo. Klikk her for å lese mer

Av Veronica Undseth, Tidligere friidrettsutøver og nå eier av Løpekurs.no.

Vi vet at løping krever mer enn bare utholdenhet og styrke. God bevegelighet og mobilitet er også viktig for å forbedre løpeteknikk, bli raskere og redusere risikoen for skader. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvorfor tøying og dynamisk bevegelighet bør være en integrert del av din løpetrening.

Se også: Kom i form på fire uker: Gratis treningsprogram.

Reduserer risikoen for skader

Trening av mobilitet og dynamisk bevegelighet øker bevegeligheten i ledd og muskler, og dermed redusere risikoen for skader. Dette er spesielt viktig for løpere, da løping gir høy belastning på kroppen som kan føre til smerter og skader hvis kroppen ikke er tilstrekkelig forberedt.

Se video: Fem tips for å komme i gang med løping

Se video: Klikk deg inn for å se øvelsene på enten TikTok eller YouTube.

Pleier hofteleddsbøyere

Tøying er en viktig del av den dynamiske bevegelighets- og mobilitetstreningen. Dette kan ha mange positive effekter på kroppen. Tøying er spesielt viktig for muskelgrupper som er utsatt for mye belastning, som for eksempel hofteleddsbøyerne. Disse musklene er ofte stramme og kan føre til smerter og skader hvis de ikke tøyes jevnlig.

Enkelte ryggøvelser kan også hjelpe med å forbedre mobiliteten i hofteleddsbøyerne og andre muskelgrupper som kan føre til dårlig kroppsholdning og smerter.

Gjør øvelsene etter løpetur

Tøying og mobilitetsøvelser kan gjøres effektivt etter løpetur eller i forbindelse med en hvilken som helst annen styrkeøkt.

Se også: Unngå skader med riktig løpteknikk - Se vårt populære nettkurs nå

For å oppnå de beste resultatene med tøying og mobilitetsøvelser er det viktig å gjøre dem jevnlig og i tillegg til annen trening. Å varme opp før trening kan også bidra til å forbedre mobiliteten og redusere risikoen for skader. Start gjerne med noen dynamiske øvelser som beveger leddene gjennom et stort bevegelsesutslag før du går over til statisk tøying.

I tillegg til å forbedre bevegeligheten og forebygge skader, kan tøying og mobilitetstrening også bidra til å redusere stress og muskelspenninger. Så neste gang du planlegger en treningsøkt, ikke glem å inkludere noen tøyeøvelser og mobilitetsøvelser for å oppnå alle fordelene disse øvelsene kan gi.

Mobilitetstrening og tøyeøvelser for løping

Sørg for å tøye disse musklene:

  • Hofteleddsbøyere
  • Forside lår
  • Bakside lår
  • Legger
  • Nakke
  • Rygg
@lopekurs.no Det er mange gode grunner til å trene dynamisk beveglighet/mobilitetsøvelser: ⛑️Reduserer risikoen for skader: Trening av mobilitet kan bidra til å øke bevegeligheten i ledd og muskler, og dermed redusere risikoen for skader. Dette er spesielt viktig for idrettsutøvere eller personer som driver med fysisk krevende arbeid. 🫁Bedrer ytelsen: God mobilitet kan bidra til å forbedre kroppens bevegelighet og dermed forbedre ytelsen i idrett eller andre fysiske aktiviteter. Med økt bevegelighet kan man også bevege seg mer effektivt og med større bevegelsesutslag, noe som kan gi en fordel i mange bevegelsesformer. 🚶🏼‍♀️Bedrer kroppsholdningen: Stillesitting og ensidig belastning kan føre til dårlig kroppsholdning og muskelspenninger. Treningsøvelser for mobilitet kan bidra til å åpne opp stive områder og forbedre kroppsholdningen. #trening #mobilitet #løpekursno #styrke ♬ Stereo Love Viraaal (Remix) - DJ MONA LISA

Lykke til med løpetreningen og ikke nøl med å kontakte oss i sosiale medier dersom du har spørsmål som vi kan hjelpe deg med.

Du finner Løpekurs.no blant annet på Instagram, Facebook og TikTok.

Meld deg på kurs

Lær riktig løpteknikk

Vårt populære videokurs har hjulpet hundrevis av nordmenn å løpe bedre. I tillegg til videokurset, får du med treningsprogram, styrkevideoer og mye mer. 

Bestill nå

Nysgjerrig på Løpekurs.no?

Du kan lære mer om oss på denne siden

Klikk her for å gå til forsiden av Løpekurs.no