Slik løper du Team Ingebrigtsen sin bakkeintervall

Er du klar for å prøve en bakkeintervall som helt sikkert gir resultater?
Dette er nemlig  Jakob Ingebrigtsen sin faste intervall i motbakke.
Se flere tips og triks fra Løpekurs.no

«Lørdagens bakkeintervaller er ukens desidert tyngste økt... tungt, men en viktig den av treningen!! 😵💦»

Slik beskriver europamester Jakob Ingebrigtsen den velkjente økta på sin Facebook-side.

For det er sånn at Ingebrigtsen-brødrene kjører denne bakkeintervallen hver lørdag. Det er vel bevis nok på at denne intervallen gir resultater?

 

Se også:

Enkle grep som gjør at du løper bedre - uansett nivå

        Knekk løpekoden du også. Klikk på bildet for å lese mer.

Merittene i orden

Jakob Ingebrigtsen har utviklet seg til å bli en av verdens beste løpere, og har både VM- og OL-gull på hylla hjemme, mens brødrene Henrik og Filip har EM-gull på 1500 meter. Sammen har de trent bakkeintervaller fra de var små.

- Denne økten er for de som synes at jogging er kjedelig og monotont, sier Henrik Ingebrigtsen til TV 2 om denne motbakkeintervallen som du nå skal få lære.

Kom i form med disse intervallene

Ditt oppslagsverk når du skal ut å trene løping. 

Les mer

Begynn med å varme opp ved å jogge rolig i 20-25 minutter. Avslutt gjerne oppvarming med noen korte stigningsløp for å gjøre kroppen klar til dyst!

Perfekt intervallbakke

Du må finne deg en «passe bratt» bakke. I det ligger det rett og slett at den hverken skal være for slak eller for bratt.
Bakken må være minst 200 meter lang.

 

Instruktør på Løpekurs.no: Veronica Undseth viser deg intervallen.

Du skal ta utgangspunkt i at hver intervall skal vare i 40 sekunder. Det vil si at du skal ha sammenhengende motbakke hele veien.

Pauser og antall drag

Når du har løpt 40 sekunder, så går eller jogger du ned til punktet der du startet intervallen. Når du kommer til dette punktet har du gjennomført ett drag.

Bli med på løpekurs i Oslo denne sesongen

Les mer om kursene

Du må vurdere selv hvor mange drag du ønsker å løpe på økten. Et forslag fra oss er å løpe 6-10 drag sammenhengende, hvile i to minutter og deretter kjøre 6-10 nye drag.

Bakkeintervaller kan tilpasses ditt nivå

Ingebrigtsen-brødrene løper bakken omtrent 30 ganger (10x3) i løpet av en treningsøkt, men det kan bli litt i overkant for en mosjonist.

På denne økten er det lov å bli skikkelig sliten. Men husk at du skal løpe opp bakken en del ganger, så ikke brenn alle kreftene i starten. Det kan være lurt å kontrollere de første dragene, for deretter å øke intensiteten utover i intervallen.

Gratis nybegynnerkurs i løping

«Kom i gang med løping»
er et gratis nettkurs for deg som er helt ny på trening og løping.

Kurset består av videoer som gir deg en grunnleggende innføring i løpeteknikk, forslag til treningsøkter og motivasjonsråd.

Se nå (krever registrering)

Sterke og raskere av bakkeintervaller

Denne treningsøkten gir deg bedre kondisjon, gjør deg sterkere og er mer skånsom mot knær og ankler enn det å løpe helt flatt på samme underlag.

Lykke til med treningsøkten. Legg gjerne igjen en kommentar under videoen på Youtube der du forteller hvordan det gikk da du testet Ingebrigtsen-økten.

Nysgjerring på Løpekurs.no?

Du kan lære mer om oss på denne siden

Klikk her for å gå til forsiden av Løpekurs.no